loading...

srijeda, 1. ožujka 2017.

Brza dijeta 7 dana 7 kg

Ova brza dijeta vam nudi da uz pomoć toplih čorbica skinete 7 kg u 7 dana!Probajte brzu dijetu sa čorbom od povrća i oslabite 7 kg za 7 dana.
Ukoliko spadate u grupu onih koji su preterano uživali u prazničnim trpezama, sada sigurno osećate posedice. Farmerke vas zatežu, suknju ne možete ni da zakopčate, a kad obučete uzanu majicu ocrtava vam se svaki salčić, nema dileme, vreme je za dijetu!
Postoji dosta zimskih dijeta koje obećavaju brz gubitak kilograma, ali dijeta sa 7 dana 7 kg sa čorbom od povrća nudi i mnogo više. Uz ovaj režim ishrane ne samo da ćete za kratko vreme smršati od pet do osam kilograma, već ćete i poboljšati svoje zdravlje!

Dijeta koju vam predstavljamo se bazira na svakodnevnom unosu zdrave i niskokalorične čorbe od povrća i smanjenom unosu namirnica bogatih mastima i ugljenim hidratima.Traje sedam dana, ali ukoliko želite da oslabite i više od optimalnih 7 kg, morate da napravite pauzu od najmanje dve nedelje pre nego što započnete novi ciklus. Obroci su podeljeni na tri glavna i dve užine. Jelovnik i nije posebno raznovrstan, ali utešno je što traje sarmo 7 dana, a daje fantastične razuhte. Ukoliko se odlučite za ovu dijetu, budite spremni na odricanje od alkohola, koji je strogo zabranjen.Takođe, nisu dozvoljena gazirana pića (čak i dijetalna), hleb, majonez i kečap, preradjeni šećer.Od tečnosti je važno da se pije puno vode, a mogu i nezaslađeni čajevi i sokovi,bez šećera i kafa bez mleka). Jela se pripremaju dijetalno, što znači bez prženja i pohovanja! Svakog dana nova namimica a čorba od povrća predstavlja osnovnu namimicu u ovoj dijeti. Pored nje, svakog dana se uvode i druge namimice, koje se takodje pripremaju dijetalno. Ukoliko vam se ne dopadne ono što vam je na jelovniku tog dana, za neke obroke postoji i zdrava zamena.

Bitno je samo da često ne preterujete sa zamenama, da ne biste poremetili unos hranljtvih materija koje su pažljivo izbalansirane u ovom jelovniku. Nakon trećeg dana bi već trebalo da osiabite 2-3 kg, a od četvrtog,do šestog dana poirebno je da dnevno pijete 1,5-2 l vode zbog povećanog unosa belančevina životinjskog porekla.Tako čete sprečiti nakupljanje toksina koji se stvaraju procesom razgradnje ovih belančevina. Evo šta ćete pored čorbe jesti u narednim danima:
1. dan – sve voće (osin banana), nezaslađen čaj, kafa i sok, voda
2. dan – sveže konzervisano ili bareno povrče (preporučuje se lisnato zeteno povrče, a treba izbegavati mahunarke), nezaslađen čaj, kafa i sok, voda
3. dan – kombinacija voča i povrča (osim pečenog krompira), nezasladen čaj, kafa i sok, voda
4. dan – banane i obrano mleko, nezaslađen čaj i kafa, 1,5-2 1 vode
5. dan – odrezak kuvanog belog mesa ili pečenu, osrednju ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja, nezaslađen čaj i kafa, 1,5-2 l vode
6. dan – povrće (bez pečenog krompira) i meso (junetina i jagnjetina), nezaslađen čaj i kafa, 1,5-2 l vode
7. dan – integralni pirinač, voće i povrće, nezaslađen čaj, kafa i sok, voda Provereno topi salo! Prednost ove dijete je u tome što ima magičan sastojak za topljenje masnih naslaga, a to je čorba!

Stručnjaci su utvrdili da ovo jelo, zahvaljujući namirnicama od kojih se priprema, efikasno podstiče mršavljenje. Jedan od sastojaka ove čorbe je paradajz, mala riznica vitamina C koji podiže nivo aminokiselina zaslužnih za topljenje sala. Osim toga, pravilno rasporedeni obroci će vam pomoći da ubrzate nnetabolizam. Zahvaljujući vlaknima, koje sadrže sastojci čorbe i namirnice dozvoljene po jelovniku, uopšte nećete osećati glad! Dokazano je da vlaknaste materije produžavaju osećaj sitosti i ubrzavaju proces varenja hrane. Upravo zato nećete imati potrebu da grickate između obroka dok ste na dijeti 7 dana .Zaključak je da ćete uz dijetu 7 dana 7 kg rešiti problem usporenog metabolizma, kontrolisati glad i sprečiti prejedanje, istopiti masne naslage i za samo 7 dana skinuti neverovatnih 7 kilograma!

Nema komentara:

Objavi komentar