Sastojci
12 osoba
- Za kore:
- 21 bjelanjaka
- 450 g šećera (mnogima je torta bila slatka,po želji smanjite šećer, po vašem ukusu )
- 300 g lješnjaka
- 3 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- Za kremu:
- 21 žumanjak
- 3 Pudinga vanilin Dolcela
- 6 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka (120 g)
- 1l mlijeka
- 100 g šećera
- 250 g maslaca
- 2 Šlag pjene Dolcela
- 100 ml mlijeka
- 300 g Milka čokolade s lješnjacima
- 300 g Milka bijele čokolade
Priprema
- Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte postepeno 150 g šećera.
- Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 žlicu brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.
- Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 28 cm) čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
- Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta tako da dobijete 3 kore biskvita.
- Za kremu sve žumanjke, puding i brašno promiješajte. Po potrebi dodajte malo mlijeka.
- Preostalo mlijeko i šećer zakuhajte, odmaknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Vratite na vatru i uz miješanje kratko prokuhajte, pazeći da ne zagori.
- Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razrađeni maslac.
- Šlag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag.
- Pripremljeni šlag umiješajte u kremu, a zatim je podijelite na dva dijela. U jednu polovicu umiješajte tamnu čokoladu koju ste otopili na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu.Kremu dobro ohladiti pre nanošenja na biskvitnu koru..
- Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, zatim položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite treću koru.
- Tortu premažite s ostatkom krema izvana i ukrasite lješnjacima.
Posluživanje
Tortu dobro ohladite i poslužite.Savjet
Kako bi vam torta bila ukusnija, lješnjake popecite u pećnici, oljuštite ih, pa tek onda sameljite i koristite za tortu.
Nema komentara:
Objavi komentar