loading...

četvrtak, 24. svibnja 2018.

Kapri kocke


Sastojci

  12 osoba
  • glazura
  • 100g cokolade
  • 40ml ulja
  • Priprema


    1. Za koru:
      Zagrejati rernu na 150 stepeni.
      Umutiti belanca u cvrst sneg,dodati secer i umutiti dobro.
      Silikonskom spatulom umesati brasno.
      Pleh 20x30 cm obloziti pek papirom izliti belanca i susiti oko sat vremena.

    2. Preliv od cokolade:
      Otopiti zajedno cokoladu,secer,margarin i vodu na tihoj vatri pa preliti preko gotove kore.
      Ostaviti da se ohladi i stegne.
    3. Za zuti fil:
      Skuvati puding sa mlekom i secerom i zumancima u ohladjeno dodati margarin i umutiti pa premazati preko kore.

    4. Za vocni fil:
      Staviti jagode sa secerom i vodom da provri,u soku od jagode razmutiti puding i dodati u prokuvano voce pa mesati zicom dok se ne zgusne.
      Ostaviti da se ohladi.
      Umutiti slatku pavlaku dodati je ohladjenom filu od jagoda i kratko umutiti.
      Fil preliti preko zutog fila i poravnati.

    5. za galzuru:
      Otopiti cokoladu sa uljem i preliti preko kolaca.
      Kolac seci na kocke i sluziti.
      Najbolje je da prenoci u frizideru

Nema komentara:

Objavi komentar