Sastojci
12 osoba- za zuti fil
- 6dl mleka + 6zumanaca
- 2 Pudinga vanilin Dolcela
- 6kasika secera
- 250g margarina
- za vocni fil
- 350g jagoda(maline,visnje)
- 1dl vode + 150g secera
- 2dl soka od jagode
- 2 Pudinga jagoda Dolcela
- 2dl slatke pavlake
- glazura
- 100g cokolade
- 40ml ulja
Priprema
- Za koru:Zagrejati rernu na 150 stepeni.Umutiti belanca u cvrst sneg,dodati secer i umutiti dobro.Silikonskom spatulom umesati brasno.Pleh 20x30 cm obloziti pek papirom izliti belanca i susiti oko sat vremena.
- Preliv od cokolade:Otopiti zajedno cokoladu,secer,margarin i vodu na tihoj vatri pa preliti preko gotove kore.Ostaviti da se ohladi i stegne.
- Za zuti fil:Skuvati puding sa mlekom i secerom i zumancima u ohladjeno dodati margarin i umutiti pa premazati preko kore.
- Za vocni fil:Staviti jagode sa secerom i vodom da provri,u soku od jagode razmutiti puding i dodati u prokuvano voce pa mesati zicom dok se ne zgusne.Ostaviti da se ohladi.Umutiti slatku pavlaku dodati je ohladjenom filu od jagoda i kratko umutiti.Fil preliti preko zutog fila i poravnati.
- za galzuru:Otopiti cokoladu sa uljem i preliti preko kolaca.Kolac seci na kocke i sluziti.Najbolje je da prenoci u frizideru
Nema komentara:
Objavi komentar