loading...

subota, 27. siječnja 2018.

Banana split rolat

Sastojci

  • ukras
  • slag kreme
  • 2 kas. eurokrema
  • 3 kas. mljevenih oraha
  • Priprema

    1. Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera u prahu.
      Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
      Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
    2. U umucena zumanca dodajte lagano brasno sa mljevenim orasima.
      Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto.
      Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.

    3. Ispecenu koru odmah izrucite na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat.
    4. Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp.
      Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom.
    5. Omeksali maslac umutite sa secerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.
      U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru.
      Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.
      Banane ogulite , odstranite im krajeve i poslozite jednu do druge na vrhu biskvita.
      Biskvit lagano urolajte i ukrasite slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.

Nema komentara:

Objavi komentar