BISKVIT
Odvojiti žutanjke od bjelanjaka.
Pomiješati brašno i pp.
Žutanjke miješati sa 200 gr šećera i sa maslacem dok ne dobijemo jednoličnu svijetlu smjesu.
- 4.
Stalno miksajući dodavati žlicu po žlicu mlijeka, a zatim i malo po malo brašno sa pp.
Uključiti pećnicu na 190.
Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg, pred kraj dodati 50 gr šećera.
Kuhačom lagano umiješati snijeg u tijesto, bolje malo po malo nego sveodjednom.
Namastiti kalup za kolače, uliti tijesto, poravnati ga i peći cca 30 minuta.
Ostaviti da se ohladi, pa izrezati na kockice željene veličine.
ZA “KUPKE”
U jednu zdjelicu staviti na komadiće nakidanu tamnu čokoladu, šećer i mlijeko, a u drugu na komadiće nakidanu bijelu čokoladu, šećer, vrhnje i mlijeko. Zagrijavati na laganoj vatri uz često miješanje.
Kada dobijemo jednoličnu smjesu, u svaku zdjelicu dodati 125 gr mekanog maslaca, mješamo dok se ne otopi, kratko prokuhamo i ostavimo da se malo ohladi.
POSTUPAK
Kockice biskvita umočimo prvo u čokoladu, a zatim uvaljamo u kokos. Slažemo na tacnu i stavimo u frižider, da se ohlade i stisnu.
NAPOMENA
Ja sam za bijele čupavce skidala tanki gornji i donji sloj biskvita, jer je malo tamniji – u suprotnom ne bi ispali svjetli. Zbog toga su upili više tekućine pa su malo “mokriji”. A bijela “kupka” je bila i malo rjeđa, mislim da ću drugi put umjesto 100 ml mlijeka i 50 ml vrhnja staviti 125 ml vrhnja.
Nema komentara:
Objavi komentar