loading...

subota, 27. siječnja 2018.

Kolac sa mineralnom

Sastojci

  • Potrebno:
  • vecih jaja
  • 300 g. secera
  • vanilin secera
  • prstohvat soli
  • 150 g. mljevenih ljesnjaka
  • 30 g. gorkog kakaa
  • 75 g. kakaa(za piti,nesquik,kaba,krasekspres...)
  • 200 g. brasna
  • prasak za pecivo
  • 180 ml. ulja
  • 180 ml. mineralne vode(gazirane/radenske)
  • Priprema

    1. Rernu zagrejte na 175 °C.
      Pleh za hleb uski dugacki (vel.30 cm.zapremine oko 2 1/2l)podmazite samaslacem i pospite sa prezlom(krusnim mrvicama).
    2. Jaja,secer,van.secer i prstohvat soli mutite mikserom oko 8 min.
      Suve sastojke mljev. ljesnike,brasno,prasak za pecivo obe vrste kakaa,pomjesajte i postepeno dodavajte u umucenu masu od jaja.
      Na kraju prvo postepeno dodavajte ulje,kad se umuti dodavajte mineralnu vodu.
      Sve lagano mutite mikserom.
      Masa ce vam biti tecna i redja,tako mora.
      Masu sipajte u pleh, zatim rernu smajite na 150°C
      i stavite peci oko 1 h.dok ne porumeni(kolac probajte cackaicom,tako sto ce te zabosti u sredinu kolaca ako je cackalica suva,kolac je gotov).
      Kolac odmah prevrnite na zicu(giter za kolace)i ostavite da se ohladi 20 min.
    3. Cokoladu otopite na pari u otopljeno dodajte maslac,sve dobro promesate i premazite po kolacu sa glazurom.
      Ljesnike sjeckani na listice prepecite u suvoj tavi i pospite po glazuri nakon 10 min.sto ste je naneli na kolac.
    4. Kolac ohladite,seci na snjite,i servirajte ga uz malo ulucene slatke pavlake/slaga.
  • Glazura:
  • 100 g. cokolade(mljecne ili tamne za kuvanje)
  • 15 g. margarina
  • 50 g. pecenih seckanih ljesnjaka.

Nema komentara:

Objavi komentar