Sastojci
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 200 g mljevenih oraha
- 200 g Pšenične krupice Podravka
- 200 g Oštrog brašna Podravka
- 2 naribane jabuke
- 1 Prašak za pecivo Dolcela
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- malo ruma
- 50 g Džema marelica Podravka
- 50 g nasjeckanih oraha
Priprema
- U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.+
- Na kraju umiješajte naribane jabuke i rum pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 20×35 cm).
- Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
- Pečeni kolač premažite džemom od marelica i pospite nasjeckanim orasima.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite na tanjuru koji ste prethodno posipali šećerom i cimetom u prahu.Savjet
Orahe možete zamijeniti mljevenim lješnjacima.
Nema komentara:
Objavi komentar