loading...

nedjelja, 21. siječnja 2018.

Nougat torta s narančom i čokoladom


Sastojci

 :
 8 osoba


  • Krema:
  • 500 ml mlijeka
  • 1 žlica ruma
  • puding Dolcela čokolada Premium
  • 70 g šećera
  • 2 (20 g) rum šećera
  • 100 g tamne čokolade s komadićima naranče
  • 1 velika žlica Linolade nougat
  • 250 g maslaca
  • Preljev za kore:
  • čokoladno mlijeko
  • 1-2 žlice ruma




























Priprema

  1. Biskvit:
    Pećnicu zagrijati na 170 stupnjeva.
    Žumanjke istući sa 70 g šećera i 20 g rum šećera u pjenastu masu. Dodati Linoladu (žlicu po žlicu) i dobro promiješati. Zatim uliti mlijeko i rum te dodati narančinu koricu.
    U smjesu umiješati brašno, prašak za pecivo, puding u prahu i mljevene bademe.
    Bjelanjke istući s prstohvatom soli i ostatkom šećera u čvrst snijeg pa ga lagano špatulom umiješati u smjesu (prvo trećinu pa onda ostatak).
    Kalup promjera 26 cm obložiti papirom po dnu, a stranice namazati maslacem. Uliti smjesu i staviti peći oko 45-50 minuta (provjeriti čačkalicom).
    Biskvit ohladiti i prerezati na dva dijela.
    Pomiješati malo čokoladnog mlijeka s rumom pa natopiti kore. Napuniti ih kremom, a ostatkom premazati tortu okolo.

  2. Krema:
    Puding i šećere pomiješati s 5-6 žlica mlijeka. Ostatak mlijeka i rum staviti da se kuha. U provrelo dodati puding i skuhati kremu.
    Skinuti je s vatre i dodati Linoladu i nasjeckanu čokoladu pa promiješati da se otope. Kremu ostaviti da se ohladi.
    Maslac pjenasto izraditi i dodati mu ohlađenu kremu, dobro promiješati.

Posluživanje

* Ako nemate tamnu čokoladu s komadićima naranče, u mlijeko sitno naribajte koricu jedne naranče.

Nema komentara:

Objavi komentar