Sastojci
:
8 osoba
- Biskvit:
- 6 žumanjaka
- 140 g šećera
- 2 (20 g) rum šećera
- 5 žlica Linolade nougat
- 75 ml toplog čokoladnog mlijeka
- 2 žlice ruma
- 1 naranča (naribana korica)
- 130 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 20 g pudinga Dolcela čokolada Premium (prah)
- 50 g mljevenih badema
- 6 bjelanjaka (+ prstohvat soli)
- Krema:
- 500 ml mlijeka
- 1 žlica ruma
- 1 puding Dolcela čokolada Premium
- 70 g šećera
- 2 (20 g) rum šećera
- 100 g tamne čokolade s komadićima naranče
- 1 velika žlica Linolade nougat
- 250 g maslaca
- Preljev za kore:
- čokoladno mlijeko
- 1-2 žlice ruma
Priprema
- Biskvit:Pećnicu zagrijati na 170 stupnjeva.Žumanjke istući sa 70 g šećera i 20 g rum šećera u pjenastu masu. Dodati Linoladu (žlicu po žlicu) i dobro promiješati. Zatim uliti mlijeko i rum te dodati narančinu koricu.U smjesu umiješati brašno, prašak za pecivo, puding u prahu i mljevene bademe.Bjelanjke istući s prstohvatom soli i ostatkom šećera u čvrst snijeg pa ga lagano špatulom umiješati u smjesu (prvo trećinu pa onda ostatak).Kalup promjera 26 cm obložiti papirom po dnu, a stranice namazati maslacem. Uliti smjesu i staviti peći oko 45-50 minuta (provjeriti čačkalicom).Biskvit ohladiti i prerezati na dva dijela.Pomiješati malo čokoladnog mlijeka s rumom pa natopiti kore. Napuniti ih kremom, a ostatkom premazati tortu okolo.
- Krema:Puding i šećere pomiješati s 5-6 žlica mlijeka. Ostatak mlijeka i rum staviti da se kuha. U provrelo dodati puding i skuhati kremu.Skinuti je s vatre i dodati Linoladu i nasjeckanu čokoladu pa promiješati da se otope. Kremu ostaviti da se ohladi.Maslac pjenasto izraditi i dodati mu ohlađenu kremu, dobro promiješati.
Posluživanje
* Ako nemate tamnu čokoladu s komadićima naranče, u mlijeko sitno naribajte koricu jedne naranče.
Nema komentara:
Objavi komentar