loading...

četvrtak, 8. veljače 2018.

Cokoladni rolat

Sastojci

  • Glazura
  • 100 g cokolade
  • 3 kasike ulja

  • Priprema

    1. Umutiti cvrstu penu od belanaca, dodati secer, jedno po jedno zumance i na kraju pazljivo umesati brasno i prosejani kakao ( da ne bi imao grudvica).
    2. Sipati u veliki pleh od pecnice oblozen masnim papirom i ispeci koru.
    3. Gotovu koru odmah izvaditi na vlaznu platnenu salvetu i uviti u rolat.
    4. U medjuvremenu pripremiti fil: umutiti penasto maslac sa secerom u prahu.
    5. Dodati zumanca, rastopljenu cokoladu i na kraju cvrstu penu od belanaca. svedobro umutiti mikserom.
    6. Kad se kora ohladila, odmotati i preseci na pola po duzini, tako da dobijemo dve kore za dva mala rolata.
    7. Premazati pripremljenim filom, ponovo zaviti u rolat i odgore premazati tanko sa malo fila.
    8. Ostaviti da se dobro rashladi i preliti glazurom od cokolade. Po zelji, poprskati sa malo bele cokolade.
    9. Sastojci za cokoladnu glazuru su dati kao osnovna mera i dovoljni su za prelivanje jednog malog rolata, za oba rolata treba udvostruciti kolicinu.
      Ako vam je jednostavnije, samo naribajte cokoladu preko premazanog rolata i po zelji pospite sa malo cokoladnih mrvica.

Nema komentara:

Objavi komentar