loading...

četvrtak, 8. veljače 2018.

Parfe kocke


Sastojci

 

15 osoba
  • Krema
  • 3 dag želatine u prahu ( 3 paketića)
  • 25 dag šećera u prahu
  • 6 kom žumanjaka
  • 3 rebra čokolade za kuhanje otopljene
  • 8 dl slatkog vrhnja (biljno- Halta ili slićno)#
  • Priprema

    1. Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom.
    2. Biskvit stavi peći u namazan i papirom obložen lim vel 28×37cm.
    3. Za kremu želatinu i šećer otopi u 3, 5dl vode, stavi nalaganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi.
    4. Hladiti oko 10 min, dodati pomješane žumanjke i opet mikserom mješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela. U jedan dio stavi rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj.
    5. Čokoladnu kremu izlij u tepsiju na biskvit ,poravnaj pa odmah izlij i žutu kremu, poravnaj i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom ili samo naribaj čokoladu.

Nema komentara:

Objavi komentar