loading...

četvrtak, 24. svibnja 2018.

Pita od čokolade

Priprema

  1. Za prvo tijesto:


  2. Pjenasto izmiješajte jaje i šećer, dodajte omekšali margarin, mljevene lješnjake i brašno.

  3. Manji lim (20x30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite tijesto.

  4. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.
  5. Za drugo tijesto:


  6. Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.

  7. Na pola pečeno prvo tijesto stavite  drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.
  8. Za glazuru:


  9. Margarin i čokoladu, uz dodatak mlijeka, otopite na pari (po želji može biti i mliječna čokolada).
  10. Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.

Posluživanje

Ohlađeni kolač narežite i poslužite kao desert nakon obroka ili uz neki napitak.

Savjet

U tijesto dodajte 2-3 žlice mlijeka da se lakše rasporedi po limu.



Sastojci

Nema komentara:

Objavi komentar