loading...

ponedjeljak, 22. siječnja 2018.

Jaffa kocke

                                                                 Sastojci


  • biskvit:
  • jaja
  • 120 g smeđeg šećera
  • vanilija šećer bourbon
  • 1 dc ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 180 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 15 g kakaa

  • Priprema

    1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
    2. Mikserom umutite jaja s obje vrste šećera u pjenastu smjesu.
    3. Postepeno dodajte ulje, a potom i mlijeko.
      Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
    4. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
      Jednoj polovici dodajte kakao i žlicu mlijeka.
    5. Kalup promjera 20x30 cm obložite papirom za pečenje pa  posebno ispecite dva biskvita.
    6. 6.
      Iscijedite naranče, soku dodajte koricu i liker naranče. Meni su za 2 dcl soka, bile potrebne dvije velike naranče.
    7. Ohlađeni tamni biskvit razmrvite rukama i pomiješajte ga sa sokom naranče.
    8. Svijetli biskvit premažite marmeladom koju ste prethodno malo zagrijali, rasporedite smjesu od tamnog biskvita i poravnajte nožem.
    9. Čokoladu otopite na pari s uljem, te prelijte po kolaču.
      Za ovaj kolač sam radila i glazuru u ovom omjeru 100 g čokolade + 50 g maslaca + žlica ulja. Ali mi je za ovaj kolač puno bolja ova što sam je napisala u receptu.

Nema komentara:

Objavi komentar