loading...

nedjelja, 21. siječnja 2018.

Kremisimo kocke

                                                  Sastojci

  • 2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela
  • 2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 2 žlice Gussnela Dolcela
  • 100 g šećera
  • 1 l mlijeka
  • 250 g maslaca
  • 200 g Čokolino namaza
  • krem bananica
  • 100 g čokolade
  • 700 g keksa Petit Beurre
  • sok od 2 naranče
  • 2 vrećice Šlag pjene Dolcela
  • 250 ml mlijeka
  • Priprema

    1. Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.
    2. Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.
    3. U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.
    4. U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći naribanu čokoladu
    5. Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.
    6. Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag
    7. Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.

    Posluživanje

    Kolač narežite na kocke i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar